Böcker lästa i april 2017

ConvertsIan Watson: Converts.

Idérik sf baserad på genetisk modifiering via virus som påverkar alla celler så att det inte bara är avkomman som ändras. Här blir man det man innerst inne vill bli, och det är kanske inte alltid så lyckat. Klart trevlig att läsa, stundtals spännande men framför allt underhållande och lätt kritisk mot framför allt företagare som saknar etisk kompass. Vetenskapligt inte särskilt trovärdig.

 

TooLikeAda Palmer: Too Like the Lightning.

Fascinerande, originell men inte alldeles lättillgänglig, klart politisk sf satt på 2400-talet då samhället globalt indelas i några grupper som närmast är besläktade med gillen. Huvudpersonen som är en massmördare berättar och vänder sig ibland till läsaren, han refererar ofta till upplysningen och dess filosofer, och han umgås med världens ledare. Dessutom har vi en pojke som kan få liv i sina leksaker. Tyvärr slutar berättelsen ganska abrupt och det är bara att vänta på fortsättningen i de kommande delarna. Men ändå är detta en av den senaste tidens största läsupplevelser.

 

utrensning_pocketSofi Oksanen: Utrensning.

En ruskig men synnerligen stark och välskriven roman om Estland och hur det kan vara att leva där efter kommunismens fall, speciellt när man inte protesterat tidigare. Dessutom ett utmärkt porträtt av en flicka som hamnat i Vladivostok och kommer tillbaka till Estland via Tyskland som utnyttjad prostituerad.

 

 

0 Responses to “Böcker lästa i april 2017”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
19-21 november 2021

Categories


%d bloggers like this: