Böcker lästa i juni 2014

Sands of MarsArthur C. Clarke: The Sands of Mars.

Trevlig berättelse om en journalist och sf-författare som följer med till Mars som redan blivit begränsat koloniserat. En sandstorm ser ut som ett berg – men det finns ju inga berg på Mars (detta var före upptäckten av Olympus Mons), och medan de blir hejdade av sandstormen upptäcker de marsianer som odlar växter med syrekapslar.

 

Podkayne1Robert A. Heinlein: Podkayne of Mars.

Egentligen väldigt lite om Mars utan mer om resan till Venus och livet där. Juvenil stil och mossig kvinnosyn gör läsningen måttligt nöjsam. Familjeplaneringen sker genom att nyfödda helt enkelt fryses ner för att tinas upp när det är mer lägligt för karriären.

 

Princess_of_Mars_largeEdgar Rice Burroughs: A Princess of Mars.

Fortfarande klart njutbar äventyrs-sf – eller kanske snarare fantasy för vi får inte veta något om rymdfärden till Mars. Det är t o m oklart om inte allt var en dröm när Carter vaknar upp i samma grotta där han somnade in för att resa till Mars och träffa de olika varelserna där och bli förälskad i den humanoida men äggläggande marsprinsessan.

 

pacificaKjell Rynefors: Pacifica.

Tänkvärda och acceptabelt välskrivna sf-noveller tidigare publicerade huvudsakligen i fanzines, och med illustrationer ur dessa. Utmärkt initiativ att samla ihop och trycka dessa alster av denne Göteborgsfan som tragiskt omkom när han försökte rädda sina barn i en eldsvåda.

0 Responses to “Böcker lästa i juni 2014”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
19-21 november 2021

Categories


%d bloggers like this: